Historik / Om oss på ETG Gruppen

 

ETG-Gruppen AB är ett familjeägt fastighets- och skogsbolag.

När Bengt och Gunvor Hultgren gifte sig fick de i bröllopspresent en tusenlapp. De ville skapa något beständigt och bestämde sig för att på fritiden starta ett litet postorderföretag som blev Cellbes. Det blev många lyckosamma år och man tvingades att se sig om efter större lokaler.

Bröderna Wennerlund hade byggt upp ett stort komplex på Bryggaregatan. Denna fastighet såldes senare till Algots. När dessa gick i konkurs år 1977 tog Statsföretag över fastigheten. Cellbes passade då på att 1978 köpa den wennerlundska fastigheten. Förutom postorder hade man också butiker på flera håll.

År 1984 byggdes ett varuhus i Tanumshede som blev mycket uppskattat av kunder i både Sverige och Norge. År 1990 köptes en fastighet i Gånghester för butik. Cellbes fortsatte att växa och år 1992 fick man tillfälle att köpa en fastighet i Viared på 13 000 kvm.

År 1994 köpte Cellbes ett lägenhetsbestånd på 230 lägenheter i Trandared. År 2004 sålde fam. Hultgren Cellbes till Halens och behöll då fastigheterna förutom rörelsefastigheten i Viared.